Om Computersmerter.dk

Hjerteligt velkommen til Computersmerter.dk. Stedet for dig, der i enten privat- eller arbejdsmedfør tilbringer store dele af dagen foran en computer, og som gerne vil vide, hvordan man forebygger eller behandler nogle af de konsekvenser og fremtidige gener, som det stillesiddende arbejde kan forårsage.

Her får du gode råd til ergonomi på arbejdspladsen, lette øvelser og anbefalinger til valg af computertilbehør. Vi håber, at du bruge de mange guides og tests til noget, og så skal du altid være velkommen til at kontakte med ris og ros.

 

Inspiration til bedre ergonomi på arbejdspladsen

På Computersmerter.dk kan du læse om alt indenfor ergonomi på arbejdspladsen. Lige fra artikler om gode arbejdsstillinger og valg af stol til indførelse af fornuftige vaner samt små øvelser til at forbedre arbejdsforhold og koncentrationsevne.

Endvidere finder du råd til valg af ergonomisk computertilbehør, hjælp til at effektivisere dit arbejde foran PC’en og hjælp til gængse og mere avanceret computerproblemer, der kan give anledning til skabe udfordringer i løbet af din arbejdsdag.

Kort sagt, finder du svar på alle de ting, som kan forårsage “computersmerter” af den ene eller den anden art. Vi har forsøgt at inddele det nogenlunde logisk i en række overordnet emner, så du hurtigt kan finde den information, du har brug for.

 

Indretning af arbejdsmiljø

Indretning af hjemmekontor

Du finder artikler om arbejdsmiljøet: arbejdspladsindretning, siddestillinger, arbejdsudstyr, belysning og møbler.

Anatomi og øvelser

Mand anatomi

Du kan læse om biologiske faktorer: menneskets anatomi, behandlinger, øvelser til forebyggelse, skader, faresignaler og gode råd til at fremme oplysningen.

Ergonomi ved computere

Arbejde ved bærbar computer

Du kan finde artikler om arbejde med stationære og bærbare computer, computertilbehør og små tricks, der effektiviserer dit arbejde, giver færre klik med musen, færre, unaturlige stræk med fingrene og færre tasteslag.