De bedste ergonomiske tastaturer til kontoret i 2023 (opdateret)

Bedste ergonomiske tastatur i brugertest

Efter et mildest talt forfærdeligt 2020, er der god grund til at forvente, at vi bliver flere og flere, der skal til at arbejde hjemmefra. Af den grund er det vigtigt, at man sørge for at passe på sig selv ved at have det rigtige udstyr til hjemmekontoret. Det gør sig naturligvis også gældende for de, som fortsat kan besøge deres respektive arbejdsplads på kvart-, halv- eller fuldtid.

Her på siden vil vi gerne vejlede dig i den jungle, som kan kaldes “ergonomiske kontorredskaber og indretning”. I denne guide vil du få overblikket over de – efter vores mening – bedste ergonomiske tastaturer til Windows, Mac, IOS- og Android-enheder i 2023, som I vores optik udgør toppen af poppen indenfor ergonomiske tastaturer. Vi tager forbehold for, at der naturligvis kan være kommet nye modeller på markedet, som vi endnu ikke har prøvet eller undersøgt.

Artiklen indeholder reklamelinks.


Hvad er vigtigst for dig? Find dit nye ergonomiske tastatur med det samme:

 


Hvad indeholder guiden til ergonomiske tastaturer?

I denne guide vil vi præsenterer dig for nogle af de bedste ergonomiske tastaturer fra 2022/2023. Det vil sige tastaturer, som har til formål at understøtte og bidrage til bedre ergonomi på arbejdspladsen. Netop dette er helt centralt for udvælgelsen af de bedste tastaturer, som finder herunder.

Vi har valgt at lægge mindre vægt på tastaturets hastighed, tilknyttet software og gimmicks til fordel for 1) hvor godt det føles at skrive på, 2) hvor let det er at bruge, 3) hvor let tastaturet er at vænne sig til og 4) hvor let det er at sætte op.

 

 

1. Logitech Ergo K860 Wireless – Vores anbefaling

Når du første gang lader øjnene glide henover et Logitech Ergo K860, kan det umiddelbart godt give anledning til en vis skepsis. Særligt hvis du ikke har prøvet en ergonomisk tastatur før. Den skepsis vil dog hurtigt blive glemt, så snart dine hænder har lagt sig på tastaturet og er kommet i gang med at skrive.

Ikke nok med at Ergo K860s karakteristiske buede form og dertil tilpassede taster er lynhurtig at vende sig til, så føles tastaturet og håndledsstøtten også grundlæggende bare holdbart, velbygget og lækkert.

Med Ergo K860 har Logitech skabt en ergonomisk tastatur, der på alle ledder og kanter fra design og kvalitet til funktionalitet og komfort er langt de fleste tastaturer overlegne. Det skyldes særligt, at det lukker hullet mellem brugervenlighed/tilvænning og fokus på ergonomi.

Den buede V-form, den bløde håndledsstøtte samt tre hældningsgrader giver de fornødne justeringsmuligheder, som man har brug for, for at optimere sin arbejdsstilling. Logitech Ergo K860 er derfor ideelt til dig, som til dagligt skal skrive på et tastatur.

Fordele:

 1. Lydsvage knapper
 2. Gode justeringsmuligheder
 3. Giver en mere naturlig arbejdsstilling
 4. Kan bruges til 3 enheder på samme tid
 5. Trådløs og kompatibel med de fleste styresystemer

Ulemper:

 1. Der er ikke lys i tasterne

 

Vejledende pris 890 kr.

Køb Logitech Ergo K860

 

Specifikationer
NavnLogitech ERGO K860
MærkeLogitech
Placering og layoutPan Nordic / Numerisk tastatur
Grænseflade2,4 GHz nano-USB-modtager
HåndledsstøtteJa
Dimensioner45.6 cm x 23.3 cm
ArbejdsafstandOp til 10 m.
Trådløs forbindelseJa
Batteri2 x AAA-batterier
Vægt1.16 kg
SoftwareunderstøttelseLogitech Options i macOS 10.11 eller nyere og Windows 7 eller nyere

 

Gode justeringsmuligheder

For at et tastatur kan være ergonomisk, skal det kunne tilpasses til den enkelte persons arbejdsstilling. Det kan man designe mere eller mindre elegant. Logitech er dog efter mange års arbejdet kommet frem til den helt rigtig balance med Ergo K860. Det skyldes 1) at det er trådløst, og derfor kan flyttes let rundt, 2) de tre hældningsmuligheder på hhv. 0, 4 og 7 grader, 3) den buede form og 4) den lækre håndledsstøtte i pletafvisende stof, som gør den let at rengøre.

Det buede tastatur giver en mere naturlig stilling, der også opildner til at bruge alle 10 fingre i skrivearbejdet. For dig, der endnu ikke er kyndig i 10-fingersystemet eller blindskrift, vil du opleve, at den buede form ikke kommer til at genere. Til gengæld gør formen det oplagt at blive bedre til at skrive med alle fingrene for i sidste ende også at komme til at skrive hurtigere. Ligeledes mindsker formen muskelbelastningen på håndled og underarme, som samtidig støttes af håndledsstøtten.

 

Let at komme i gang – let at bruge

Logitech Ergo K860 har ganske vist en lidt pudsig form sammenlignet med andre tastaturer, og det skal understreges, at det er skabt til at skrive. Både hvis der skal skrives meget, men også hvis behovet blot er e-mails mellem møderne. Derfor er det også helt centralt, at det skal være let at komme i gang, selv hvis man aldrig før har prøvet et ergonomisk tastatur.

Logitech Ergo K860 er plug-and-play. Du sætter bluetooth modtageren i din computer (softwaren er kompatibel med Windows, macOS, Chrome og Linux) og kort tid efter er der oprettet forbindelse. Herefter skal du bare i gang med at skrive.

Konklusion

Kort sagt er Logitech Ergo K860 det bedste konventionelle ergonomiske tastatur til dig, der til dagligt arbejder mange timer foran en computer, og derfor gerne vil prøve kræfter med et ergonomisk tastatur. Det er det ideelle tastatur for dig, som enten er på udkig efter det seneste nye skrig, der kan holde i mange år fremadrettet, eller dig som endnu ikke har prøvet et ergonomisk tastatur før, og som derfor søger et tastatur, der er let at vende sig til.

 

2. Logitech K350 Wireless

Logitech er bare gode til ergonomi, og derfor er der hele to ergonomiske tastaturer fra virksomheden blandt vores klare valg. Logitech K350 er underlegen i forhold til ergonomi, hvis man sammenligner med Logitech Ergo K860. Omvendt får du med K350s et mere alsidigt design, der er også er brugbar til fx gaming. Derudover er Logitech K350 også i et helt andet prisleje, hvilket netop også er årsagen til, at det er vores ultimative value-for-money valg.

Det klassiske membrantastatur har fået en let buet form, som hjælper hænder og armene ind i en mere naturlig arbejdsposition. I fællesskab med håndledsstøtten og mulighed for højdejustering bag på, får du masser af ergonomi for et lavere beløb. Det skyldes naturligvis også, at Logitech K350 er trådløst, hvorved du ikke bindes af kabler, når du skal finde den bedste arbejdsstilling og/eller skifte arbejdsstilling i løbet af dagen.

Fordele:

 1. Stærk pris på et trådløst tastatur
 2. Trådløst design giver med fleksibilitet
 3. Masser af fede gimmicks, der lige hæver barren
 4. God balance mellem ergonomi og almindeligt tastaturdesign gør det let at bruge fra starten af

Ulemper:

 1. Ekstraknapper er ikke programmerbare på Mac-computere
 2. Tastaturet er ikke for dig, der forbedre radikale muskel- og ledsmerter

 

Vejledende pris 423,00 kr.

 

Køb Logitech K350

 

Specifikationer
NavnLogitech K350 Wireless
MærkeLogitech
Placering og layoutNordisk / Numerisk tastatur
GrænsefladeLogitech® Unifying receiver
HåndledsstøtteJa
Dimensioner50,01 cm x 26,52 cm
FunktionerMultimedie, programmerbar, volumen
Trådløs forbindelseJa
Batteri2 x AA-batterier
Vægt0,997 kg
SoftwareunderstøttelseWindows® XP, Vista®, 7, 8, 10

 

Ingen tilvænningsperiode

Ved første øjekast vil Logitech K350s bølgede form være langt mere tiltalende for majoriteten til sammenligning med de to øvrige tastaturer, der anbefales i denne guide. Det er ergonomi-light, hvor formen balancere flot mellem at guide hænder og arme til en mere naturlig position, mens du bruger tastaturet, samtidig med at du næsten ikke lægger mærke til forandringen til sammenlignet med et almindeligt tastatur, på den gode måde. Det gør nemlig, at du med det samme vil begynde at bruge K350 som ethvert andet tastatur. Der er ingen længere tilvænningsperiode.

 

Plug-and-play tastatur

Når du har pakket tastaturet ud, er alt, du skal gøre at sætte den medfølgende USB-modtager i din computer, hvorefter softwaren automatisk installeres, og så er du klar til at bruge tastaturet. Som nævnt ovenfor er der ingen videre tilvænningsperiode for dig, der indtil nu har brugt et almindeligt fladt membran- eller mekanisk tastatur.

 

Ekstrafunktioner på tastaturet (ikke for Mac-brugere)

Endelig tilbyder Logitech K350 en hel del “gimmick-features” i form af de mange ekstraknapper, der er fordelt rundt på tastaturet, samt indlagt makrotaster fra F1 til F10. Her er der både mulighed for at styre medier, skrue op og ned for lydniveauet, zoome ind og ud, vise alle åbne programmer med flere, og alle disse kan tilpasses og styres via Logitechs software.

Det er vigtigt at nævne her, at Logitech ikke er den bedste tastatur til Mac-brugere, eftersom Logitechs software ikke er fuldt kompatibelt med OS. Tastaturet kan sagtens anvendes til en Mac, men du mister en del funktionalitet. Personligt, som en person, der dagligt både arbejder på PC- og Mac-computere, kan jeg trygt sige, at jeg aldrig har fundet et tastatur, som jeg synes er bedre at skrive på end Apples USB Tastatur – også selvom det ikke er super ergonomisk orienteret. Skal dit tastatur være trådløst, har jeg også gode erfaringer med Apples nyere Magic tastatur.

Konklusion

Logitech K350 er utrolig let at anbefale til dig, der leder efter en ergonomisk tastatur til hjemmekontoret, når prisniveauet ikke skal være tårnhøjt. Den gode komfort fra højdejusteringsmulighden og håndledsstøtten, den lette opsætning, gode batterilevetid og det flotte design gør Logitech K350 2.4Ghz Wireless Keyboard til et oplagt value-for-money køb.

 

3. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

Microsoft Sculpt Ergonomic har mange af de samme kvaliteter som Logitech Ergo K860, og det gør det til en vanskellig opgave at vurdere, hvilke af de to der er det bedste ergonomiske tastatur. I sidste ende vil vi sige, at det afhænger af brand- og designpræferencer. Nogen vil eksempelvis mene, at Microsoft Sculpts smukke, minimalistiske udseende giver det sidste touch. Kort sagt er det detaljerne, der i sidste ende gør forskellen.

Microsoft Sculpt er med sin buede form helt tydeligt et ergonomisk tastatur, der fokuserer på at give den rigtige støtte til arme og håndled samtidig med, at det skal være let og lækkert at skrive på. Det kan kræve en lille smule tilvænning fra dig, der er vant til at bruge et konventionelt tastatur. Den smule tilvænning er dog godt givet ud, da du med garanti får en mere naturlig arbejdsposition.

Fordele:

 1. God støtte fra den bløde håndledsstøtte, der kan hæves med det magnetiske hævestykke, og som dermed skaber en nedadgående, omvendt vinkel.
 2. Trådløs og kompatibel med de fleste styresystemer
 3. Designet får tastaturet til at syne mindre
 4. Nogen (ikke os) vil se det, som en fordel, at numpadden er separeret fra det øvrige tastatur

Ulemper:

 1. Funktionstasterne en meget små
 2. Numpad er en separat enhed (det er ikke en ulempe for alle, men vi foretrækker, at den sidder på tastaturet)

 

Vejledende pris 794,00 kr.

 

Køb Microsoft Sculpt

 

Specifikationer
NavnMicrosoft Sculpt Ergonomic Keyboard
MærkeMicrosoft
Placering og layoutPan Nordic / Numerisk tastatur
Grænseflade2,4 GHz nano-USB-modtager
HåndledsstøtteJa
Dimensioner39.2 cm x 22.8 cm
ArbejdsafstandOp til 3 m.
Trådløs forbindelseJa
Batteri2 x AAA-batterier
Vægt842 kg
SoftwareunderstøttelseMicrosoft Windows 7, Apple MacOS X 10.4 eller nyere

 

Bedste tastatur at skrive på

En af de bedste features på Microsoft Sculpt, der ganske vist tager lidt at vende sig til, er muligheden for at lave en nedadgående, omvendt vinkel på tastaturet, således at du næsten læner dig ind over tastaturet, fordi dine hænder nu peger nedad i en blød vinkel. Det betyder samtidig, at dine håndled kommer til at ligge i en behagelig position, hvor du virkelig kan mærke støtten. Denne feature gør faktisk Microsoft Sculpt endnu mere behagelig at skrive på til sammenligning med Logitech Ergo K860, hvorfor et Sculpt-tastatur passer perfekt til de, der lever af at skrive RIGTIG meget.

 

Let at sætte op, så du hurtigt er i gang

Det er et grundvilkår, at tastaturet bare skal spille, så snart det kommer ud af æsken, og det gør Microsoft Sculpt Wirelesss i særdeleshed også. Alt der skal gøres, er at sætte den medfølgende bluetoothenhed ind i din computer, og så er du i gang.

 

Stor fleksibilitet

Microsoft Sculpt Wireless giver dig masser af fleksibilitet. Det gælder både i forhold til ergonomi og i forhold til plads på dit arbejdsbord. Lad os starte med det ergonomiske perspektiv.

Det medfølgende magnetiske hævestykke, der sættes ind under håndledsstøtten giver en – for de fleste – helt ny skriveoplevelse, der trækker tastaturet i retning mod at være den bedste anbefaling til dig, der 100% fokuserer på ergonomi. Den ergonomi kommer nemlig med en pris i form af tilvænning. Heldigvis kan man tage tingene i etaper, således at man først vænner sig til den buede form, førend man efterfølgende sætte hævestykket på for at skabe en negativ hældning.

I forhold til din kontorindretning kan det være en stor fordel, at tastaturet er blevet adskilt fra numpadden. Det gør nemlig, at tastaturet i sig selv fylder væsentligt mindre, hvilket er rart, hvis ens bord for eksempel ikke er 100 cm eller derunder. På den måde kan du altså lave et mere fleksibelt setup af din arbejdsstation.

Konklusion

Med sine solide ergonomiske evner er Microsoft Sculpt det oplagte valg for dig, der lever af at skrive linjevis af tekst og kode hvert eneste dag. Som sagt kræver det en smule tilvænning, men det er en lille pris for den gevaldige støtte, som tastaturet giver til din arbejdsstilling.

 

Hvorfor vælge et ergonomisk tastatur?

Det er flere grunde til at vælge et ergonomisk tastatur. Vigtigst af alt er, at det er skabt til den måde du naturligt ville have dine arme og hænder placeret, når du anvender et tastatur, og dermed hjælper ved at give den rette støtte.

Et ergonomisk tastatur er naturligvis ikke for alle.

Det er til dig, som i forbindelse med dit arbejde eller anden interesse skal skrive MEGET dag ud og dag ind (hvilket eksempelvis er tilfældet for mig som artikelskribent).

Det er også til dig, der i din hverdag kan opleve ømhed i hænder og håndled under og efter en lang arbejdsdag foran computeren.

Endelig kan det også være for dig, der bruger mange timer om dagen på gaming – ja, det ligner jo ikke ligefrem et gaming keyboard – men er ergonomisk tastatur kan være med til at aflaste dig, hvilket kan komme dig til gode, når du skal holde koncentrationen i de lange sessions.

Skulle du ikke falde ned i de to grupper, vil det ofte være rigeligt at købe et almindelig allround tastatur. Det skyldes, blandt andet at et ergonomisk tastatur typisk kræver en smule tilvænning. Så hvis du ikke kommer til at bruge det hver dag, kan det ende med at blive en frustration.

 

Har du brug for mere ergonomi i hverdagen. Læs vores guide til de bedste ergonomiske kontorstole her, der udførligt hjælper dig til at tage det rigtige valg.

 

En kommentar til “De bedste ergonomiske tastaturer til kontoret i 2023 (opdateret)”

 1. Jeg er den glade ejer af Sculpt og er enig i Jeres fordele, men må tilføje at jeg i tiderens morgen valgt netop det på grund af den seperate numpad. Når man ikke bruger numpad på daglig basis, tvinger det mussearmen længere ud en nødvendigt. I min tid som tegner var det også rart naturligt at kunne indtaste tal med venstre, når man brugte musen med højre.

  Svar

Skriv en kommentar