4 håndledsøvelser til stærke håndled

Døjer du med smerter i håndled, hænder og fingre? Styrketræner du intensivt med vægte og har brug for mere kraft i dine håndled. Herunder finder du fire effektive håndledsøvelser, der ikke kræver noget udstyr.

Øvelse 1

Stræk armene frem foran kroppen. Bøj den ene hånd opad – den anden nedad. Vip op og ned skiftevis. Gentag øvelsen flere gange dagligt.

Hvor gør det godt?

Underarmens muskler strækkes ud.

Hvorfor gør det godt?

Underarmens muskler er stærkt belastede ved arbejde med tastatur og mus.

 

Øvelse 2

Hold hænderne foran kroppen med håndfladerne nedad – knyt hænderne. Stræk og spred fingrene og drej hånd-fladerne opad. Gentag øvelsen 5 – 10 gange.

Hvor gør det godt?

Fingrenes og underarmens muskler strækkes ud.

Hvorfor gør det godt?

Vi arbejder med hænderne drejet indad og fingrene bøjede ved tastatur og mus, så fingrenes og underarmenes muskler har godt af at blive strakt ud.

 

Øvelse 3

Knyt hænderne foran kroppen – stræk så fingrene ud og ryst hænderne – som at slå vand af hænderne. Gentag øvelsen 5 – 10 gange.

Hvor gør det godt?

Musklerne på underarmene og i hænderne bliver løsnede.

Hvorfor gør det godt?

Når man arbejder med mus og tastatur, spænder man meget i i under-armenes og hændernes muskler. Det er dejligt at lave nogle bevægelser, der løsner op for musklerne.

 

Øvelse 4

Stræk armene frem foran kroppen. Tag med den ene hånd fat om den anden hånds fingerspidser. Træk hånd og fingre langt bagud – hold lidt og skift til den anden hånd. Gentag øvelsen flere gange dagligt.

Hvor gør det godt?

Fingrenes, håndens og underarmens muskler strækkes ud.

Hvorfor gør det godt?

Fingrene er altid bøjede, og vi arbejder nedad mod bordet, så musklerne trænger til at blive strakt godt ud ind imellem.

Skriv en kommentar